diumenge, 1 de gener del 2012

SOS L'ALBUFERA: APAREIXEN MILERS DE PEIXOS MORTS



Milers de llises agonitzen als canals principals de l'Albufera de València, fugint del que s'ha convingut en assenyalar, una manca d'oxigen generalitzat.
En contra del que el canal autonòmic de televisió ha difós com a espectacle singular la concentració de llises, diverses organitzacions mediambientals de València i els pobles del voltant del llac, asseguren que l'Albufera està podrint-se degut a la gran quantitat de contaminació de les aigües.
Els operaris que es responsabilitzen de la cura d'aquest Parc Natural, no paren de treure bosses farcides de llises mortes procedents d'aquestes aigües, que històricament sempre han patit la pressió contaminadora dels voltants i de la gran ciutat.
Algunes organitzacions mediambientals locals assenyalen que, aquest fet, es repeteix des de fa alguns anys, en coincidència amb l'entrada en vigor de la restricció europea de cremar la palla de l'arròs després de la sega.
La Plataforma Albufera Viva insisteix en aquesta casualitat i afig que els peixos cerquen aigües més oxigenades i és per això que fugen als canals, per tal d'allunyar-se dela contaminació de les aigües, siga per la causa que siga.
Aquesta organització tem que amb el temps l'Albufera esdevinga un aiguamoll sense vida.

Font: El Punt