dijous, 22 de setembre del 2011

L'IEC I LA UJI SIGNEN UN CONVENI PER A L'INTERCANVI D'INFORMACIÓ EN MATÈRIA DE RECERCA



El president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, i el rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, han signat un conveni de col·laboració per a l'intercanvi d'informació estadística en matèria de recerca, “amb l'objectiu de millorar el coneixement sobre l'estat de la recerca en els territoris de llengua i cultura catalanes”, informen des de l'entitat normativa.
A l'acte han assistit també el vicerector d'Investigació i Política Científica, Antonio Barba, i el delegat de l'IEC a Castelló, Vicent Pitarch.
L'Institut d'Estudis Catalans, mitjançant l'Observatori de la Recerca, gestiona el portal Meridià, que és un servei d'informació especialitzada en R+D+I que avalua d'una manera continuada la situació del sistema català de ciència i tecnologia. La Universitat Jaume I oferirà a l'IEC informació en l'àmbit de la recerca per a incloure-la en el portal Meridià, com ara programes propis de beques predoctorals, suport intern a grups de recerca o tesis doctorals llegides, i facilitarà els indicadors que siguen rellevants per al sistema d'informació sobre recerca.
Segons la nota de l'IEC, el rector de la Universitat Jaume I i el president de l'IEC s'han mostrat partidaris que la col·laboració entre les dues institucions s'estenga a d'altres àmbits, com ara els vinculats a la llengua i la cultura catalanes. Salvador Giner ha expressat l'interès de l'Institut d'establir col·laboracions futures en el marc de la Xarxa Vives d'Universitats, en especial pel que fa a la producció editorial, ja que, pel volum i contingut de les publicacions, es podrien compartir estratègies.
Font: El Punt