dimecres, 27 de juliol del 2011

PAELLA TRANSGÈNICA

La companyia multinacional Transactiva,  està iniciant els seus tràmits per a conrear en la comarca del Baix Maestrat arròs modificat geneticament (transgènic). En aquest sentit, en passats mesos l'alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu, ja va confirmar que havia sol·licitat a la Subdelegació del Governe informació sobre el projecte d'aquesta empresa italiana que pretén plantar arròs amb gens humans per a cercar tractaments contra la malaltia de Gaucher. El permís final dependrà de la Comissió Valenciana de Control d'Organismes Genèticament Modificats, en haver donat la Comissió Nacional de Bioseguretat el vistiplau, malgrat la contaminació de cultius que s'ha produït en altres llocs i ha sol·licitat al Ministeri de Medi ambient permís per a conrear en la capital del Baix Maestrat aquest tipus d'arròs transgènic.
Diverses associacions agràries i ecologistes ja han alertat sobre els riscos de la implantació d'aquest tipus de cultius en les nostres terres.
El responsable d'agricultura i alimentació del grup ecologista Amics de la Terra, David Sánchez va dir que és la primera vegada que s'experimenta amb aquesta varietat d'arròs transgènic a l'aire lliure i "es tracta d'un experiment que no s'ha conreat en cap lloc del món.
Respecte a l'elecció d'Espanya, i més concretament Vinaròs, va explicar que Espanya "és molta més permissiva que Itàlia en aquest tipus d'experiments i és una activitat de molt risc".
Sánchez va alertar que un arròs modificat amb gens humans "podria contaminar cultius alimentaris, ja siga per qualsevol mètode".
A més, va apuntar que altres cultius experimentals d'arròs "han acabat, i ningú sap molt bé com, contaminant el subministrament alimentari". "Va haver-hi un experiment en els EUA amb arròs transgènic en 2000, i en 2006 aquest arròs que no està autoritzat per a consum humà i animal en cap país del món, va contaminar la cadena alimentaria apareixent en supermercats d'Europa, Africa o Asia".
D'antuvi, perquè es materialitze aquest experiment és necessari que el Ministeri de Medi ambient emeta un informe positiu i constate que no hi ha riscos.
Per la seua banda l'organització agrària La Unió considera una mala excusa les finalitats curatives que persegueix aquest cultiu, doncs ja hi ha tractament per a aqueixa malaltia i els enzims humans necessaris s'obtenen en espais confinats, com són els laboratoris
L'Estat espanyol és l'únic de la Unió Europea que permet aquest tipus de cultius perniciosos i anti-ecològics, destacant entre les comunitats que més ho permeten les de Catalunya i Aragó. Ara volen introduir-ho a València.
Des de València Identitària ens oposem a la introducció en el nostre sòl de qualsevol tipus de cultius transgènics, un perill real contra el nostre patrimoni mediambiental i la nostra agricultura tradicional.