diumenge, 19 de juny del 2011

ELS VALENCIANS TORNEN A MANIFESTAR-SE PER LA LLENGUA




Milers de valencians van tornar a manifestar-se ahir per la llengua i contra el decret de plurilinguisme del govern del PP que pretén posar fi a la immersió linguistica en les escoles i a les linies en valencià. La marxa convovada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic que transcorregué pel centre històric de la ciutat de València va ser encapçalada per representants d'asocacions de pares d'alumnes així com de diferents sindicats de docents i va comptar amb el suport de associacions valencianistes.
Segons informa el digital El Punt, la portaveu de la plataforma, María José Navarro, va relacionar els dos arguments de la manifestació –la reducció del pressupost i la fi de les línies en valencià– per concloure que el decret sobre plurilingüisme és inviable. “Caldria un equip de professors formats en anglès que no existeix. A hores d'ara els alumnes de cinc anys no fan anglès, com deurien, perquè la conselleria no subministra mestres preparats en aquesta llengua. Llavors, com impartiran el 33% de les matèries en anglès en tots els cursos si no poden arribar al mínim ara mateix?”, es va preguntar Navarro.
Per la seua banda, el president d'Escola Valenciana, federació que agrupa desenes d'entitats a favor de la llengua i que integra la plataforma, va criticar l'absència de consultes als experts en la redacció de l'esborrany del decret. “Les universitats diuen que a classe cal començar amb la llengua petita del territori, en aquest cas el valencià. L'esborrany no té trellat. Estem a favor de l'anglès i del castellà, començant pel valencià”, va subratllar.